بهره‌مندی مردم بلوچستان از دالان اقتصادی چین پاکستان

بیمارستان دوستی چین و پاکستان در گوادر نمونه بارزی است که نشان می‌دهد چگونه  طرح کریدور اقتصادی چین و پاکستان معروف به سی پک، زیرساخت‌های بلوچستان را بهبود بخشیده و برای مردم محلی منافع به ارمغان آورده است. از آغاز این پروژه در سال 2013، CPEC برای مردم بلوچستان امکاناتی مانند آب و برق، جاده‌ها و فرودگاه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها فراهم کرده است که فرصت‌های شغلی بیشتری، بهبود شرایط زندگی و آینده‌ای امیدوارکننده ایجاد کرده است.

برای پیشرفت باید ابتدا جاده‌ها را بسازیم." بیش از 40 سال اصلاحات و گشایش چین نشان داده است که برای دستیابی به توسعه پایدار در هر کشور یا منطقه و بهبود کیفیت زندگی مردم، ارتقاء زیرساخت‌ها ضروری است. بیمارستان دوستی چین و پاکستان در گوادر نمونه بارزی است که نشان می‌دهد چگونه  طرح کریدور اقتصادی چین و پاکستان معروف به سی پک، زیرساخت‌های بلوچستان را بهبود بخشیده و برای مردم محلی منافع به ارمغان آورده است. از آغاز این پروژه در سال 2013، CPEC برای مردم بلوچستان امکاناتی مانند آب و برق، جاده‌ها و فرودگاه‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها فراهم کرده است که فرصت‌های شغلی بیشتری، بهبود شرایط زندگی و آینده‌ای امیدوارکننده ایجاد کرده است.

بندر گوادر را به عنوان مثال در نظر بگیرید. این بندر به لطف طرح  CPEC، به یک پایانه چند بعدی تبدیل شده است که سه پهلوگاه چندمنظوره دارد و قادر است به‌طور همزمان دو کشتی باری با وزن 50,000 تن را پهلو دهد. همچنین یک سرویس حمل و نقل منظم کانتینری راه‌اندازی شده است. با همکاری چین، بزرگراه گوادر در ژوئن 2022  به طور رسمی افتتاح شد و ارتباط حمل و نقلی بین بندر گوادر و شهر مهم جنوب سند را فراهم کرد و ارتباط بین بندر گوادر و مرکز اقتصادی پاکستان را تقویت کرد. فرودگاه بین‌المللی جدید گوادر پروازهای آزمایشی خود را در ژوئن امسال تکمیل کرد و با تکمیل شدن، همراه با بندر گوادر و مسیر دریایی بزرگراه شرق، یک شبکه حمل و نقل سه‌بعدی مدرن را تشکیل خواهد داد که از راه دریایی، زمینی و هوایی بهره می‌برد.

ساخت این بندر جدید، جاده و فرودگاه منطقه گوادر را از یک روستای دورافتاده ماهیگیری به یک مرکز لجستیکی منطقه‌ای مهم و یک پایگاه صنعتی تبدیل کرده است. در سال‌های اخیر، تعداد مغازه‌های محلی، ایستگاه‌های پایه ارتباطی، تأسیسات سردخانه و رستوران‌ها دو برابر شده است و تعداد گردشگران نیز به دو برابر رسیده است که به افزایش قابل توجهی در درآمد اقتصادی مردم محلی منجر شده است. همان‌طور که می‌گویند: "موج افزاینده تمام قایق‌ها را بلند می‌کند." این نشان می‌دهد که توسعه زیرساخت تأثیر بسزایی در بهبود معیشت مردم داشته و به طور مداوم ادامه خواهد داشت.

در ترویج طرح  CPEC، چین به پروژه‌های زیرساختی بزرگ تمرکز کرده است که از توسعه بلندمدت بلوچستان حمایت می‌کنند، در عین حال چندین پروژه "کوچک اما هوشمند" معیشتی نیز انجام داده است.

ما متعهد به ارائه کمکهای به موقع هستیم

 در دوران همه‌گیری، دولت چین مواد ضروری مانند برنج، آرد و روغن پخت و پز به ماهیگیران گوادر ارائه کرد که به طور مؤثری مشکلات آنها را کاهش داد. پس از سیل سال 2022، سفارت چین در پاکستان به سرعت کمک‌های اضطراری را در میان 3000 خانوار آسیب‌دیده در منطقه قبیله‌ای بگتی توزیع کرد که به آنها کمک کرد از این دوران سخت عبور کنند. هنگامی که امسال بلوچستان بار دیگر گرفتار سیل شد، دولت چین فوراً 100,000 دلار کمک نقدی اضطراری و 10,000 دستگاه روشنایی خورشیدی را برای کاهش مشکلات ارائه کرد.

ما همچنین به توانمندی زنان و کودکان توجه داریم

 برنامه دولت چین برای اهدای 20,000 کیت بهداشتی به زنان بلوچستان در ماه جولای آغاز شد، که هدف آن بهبود کیفیت زندگی و آگاهی بهداشتی زنان محلی بود. "مدرسه ابتدایی فقیر گوادر" که با کمک چین اداره می‌شود به یک مدرسه ابتدایی و راهنمایی ارتقا یافت که شامل امکانات آموزشی مدرن بود و تعداد ثبت‌نام دانش‌آموزان از 150 به بیش از 1000 تن افزایش یافت. موسسه فنی و حرفه‌ای چین و پاکستان در گوادر بر آموزش حرفه‌ای کوتاه‌مدت برای کارگران محلی تمرکز دارد که تاکنون 366 کارآموز دوره خود را به پایان رسانده‌اند و 145 نفر نیز در حال ثبت‌نام هستند. دانش‌آموزان گوادر می‌توانند به صورت رایگان شرکت کنند و در آینده فرصتی برای تحصیل در چین خواهند داشت.

ما کمکهایمان را مطابق با شرایط محلی ارائه میدهیم

دولت چین کسب‌وکارها را برای اهدای بذرهای هیبریدی پرمحصول برنج به کشاورزان آسیب‌دیده از بلایای طبیعی در بلوچستان ساماندهی کرد که باعث شد آنها از برداشت خوب با "بذرهای چینی" لذت ببرند. دانشگاه جنگلداری و فناوری مرکزی جنوب در چین، گیاهانی مانند خرما، انجیر و سسبانیا در بلوچستان کاشته است که نه تنها پوشش گیاهی محلی را افزایش می‌دهند بلکه منابع غذایی یا خوراک حیوانات را نیز فراهم می‌کنند و به طور مؤثری درآمد اقتصادی مردم محلی را افزایش داده‌اند.

سرکنسولگری چین در کراچی با اجرای پروژه "روشنایی گوادر"، 73 چراغ خورشیدی خیابانی را برای روشنایی جاده‌هایی که توسط ماهیگیران گوادر در شب استفاده می‌شوند، نصب کرده است.

طرح اقتصادی CPEC از تلاش‌های چندین شرکت چینی جدا نیست. این شرکت‌ها نه تنها به ارتقای توسعه صنعتی در بلوچستان و ارائه فرصت‌های شغلی گسترده کمک کرده‌اند، بلکه با خلوص قلب مسئولیت اجتماعی شرکتی خود را انجام داده‌اند و مشکلات عملی مردم بلوچستان را با شیوه های مختلف به‌طور صادقانه حل کرده‌اند: جاده‌ها، پل‌ها، چاه‌ها، بیمارستان‌ها، مدارس و کمک‌های اهدا شده. پروژه برق حرارتی حب در طول ساخت خود نه تنها حدود 10,000 شغل در بلوچستان ایجاد کرد، بلکه فعالیت‌های کاشت درختان بیابانی و پاکسازی سواحل را نیز برای چندین سال ادامه داد و به ساخت اسکله‌های ماهیگیری و یک مدرسه خیریه عمومی کمک کرد. پروژه معدن طلا و مس سیندک،«دبیرستان سیندک» را ساخته است که تنها دبیرستان منطقه است و به بیش از 600 دانش‌آموز آموزش رایگان می‌دهد و بیمارستان این پروژه به بیش از 4,000 روستایی خدمات ارائه می‌کند.

از زمان بهره‌برداری این پروژه، پروژه معدن سرب و روی «دهادر»، شش مدرسه ابتدایی و متوسطه اطراف را از نو ساخته و بازسازی کرده و به‌طور منظم به حدود 300 دانش‌آموز در مدارس محلی اطراف، لوازم تحصیلی و اقامتی کمک کرده است. این پروژه همچنین بودجه نگهداری مداوم جاده‌ها و پل‌ها را در محدوده 100 کیلومتری از دهادر تا وندر تأمین کرده و یک معبر ساخته است که مشکل حمل و نقل نامناسب در فصل بارندگی در منطقه کنراج را به‌طور کامل حل کرده است و به‌طور مؤثری خط حیاتی حمل و نقل در جوامع اطراف را تضمین کرده است.

در تمام این اقدامات، آنچه اهمیت بیشتری دارد معیشت مردم است. در عصر جدید سوسیالیسم با ویژگی‌های چینی، بزرگترین اهمیت در شیوه حکمرانی دولت چین، محافظت، بهبود و توسعه بیشتر معیشت مردم و تلاش برای برآورده کردن آرزوهای آنها برای یک زندگی بهتر است. مرحله دوم CPEC این مفهوم توسعه را حفظ خواهد کرد، به توسعه اقتصادی بلوچستان و بهبود معیشت مردم بیشتر کمک خواهد کرد، و مردم محلی بیشتری از آن بهره‌مند خواهند شد و به طور کامل ماهیت جهانی و فراگیر همکاری دوستانه چین و پاکستان را به نمایش خواهد گذاشت  "

 نویسنده:  سرکنسول موقت چین در کراچی

https://dailyazadiquetta.com/2024/09/23/article-42/

کد خبر 21863

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =